Известие

Collapse
No announcement yet.

Чувствителност на спирачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чувствителност на спирачките

Здравейте, колеги!
    Напоследък забелязвам, че от време на време спирачките ми стават по-твърди, все едно има въздух в системата. Например като пускам спирачката на светофар съвсем бавно (1-2 км/ч) при нормални условия при натискане на спирачката колата спира много рязко, а в такъв момент спира по-бавно. Усещането е съвсем различно, сякаш няма серво. Струва ми се, че го прави по-често, когато е по-студено времето. Предните ми накладки са на 6 месеца (TRW - уж навсякъде много ги хвалят), задните напролет са за смяна. Спирачната течност не съм я сменявал никога.
    Имате ли идея на какво може да се дължи този проблем и съответно как може да се реши.
    Благодаря предварително за отговорите!

Провери и вакумите.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
      Здравейте, колеги!
      Напоследък забелязвам, че от време на време спирачките ми стават по-твърди, все едно има въздух в системата. Например като пускам спирачката на светофар съвсем бавно (1-2 км/ч) при нормални условия при натискане на спирачката колата спира много рязко, а в такъв момент спира по-бавно. Усещането е съвсем различно, сякаш няма серво. Струва ми се, че го прави по-често, когато е по-студено времето. Предните ми накладки са на 6 месеца (TRW - уж навсякъде много ги хвалят), задните напролет са за смяна. Спирачната течност не съм я сменявал никога.
      Имате ли идея на какво може да се дължи този проблем и съответно как може да се реши.
      Ми то и аз качили имам сходен проблем, и аз така просто някой път усещам как колата не иска да спре... скороста не е голяма , при което натискам спирачките още надоло но нямат ХОД(а би трябвало да има) !?! накладки/дискове всичко е сменяно по колата прицнипно го няма този проблем...
      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Това с вакумите не ми е съвсем ясно как да го проверя.
        Иначе, както каза CrazyElement, ходът става по-малък а педалът по-твърд.

Comment

Това с вакумите не ми е съвсем ясно как да го проверя.
          Иначе, както каза CrazyElement, ходът става по-малък а педалът по-твърд.
          Ако педалът е твърд и не спира,проблема е във вакумния усилвател ими някъде по вакумната система.Като натиснеш по-ячко и ще спре.Във всеки сервиз може да огледат за този проблем.Тъй като не си написал каква е колата,повече не мога да кажа.
          Ако педалът е с малък ход,субективно се усеща като твърд,но колата трябва да спира рязко.При положение,че са сменени накладките,раздвижени апаратите и редовни дисковете,проблемът е в стари спирачни маркучи.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Ако педалът е твърд и не спира,проблема е във вакумния усилвател ими някъде по вакумната система.Като натиснеш по-ячко и ще спре.Във всеки сервиз може да огледат за този проблем.Тъй като не си написал каква е колата,повече не мога да кажа.
            Ако педалът е с малък ход,субективно се усеща като твърд,но колата трябва да спира рязко.При положение,че са сменени накладките,раздвижени апаратите и редовни дисковете,проблемът е в стари спирачни маркучи.
            Ще го видим мерси колега за съветите, иначе този вакуум свързан ли е по някакъв начин със сервото на волана? Защото напоследък имам чуството , че волана се върти по-трудно....
            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Колата е 147 1.9 JTD 2001
              Педалът по принцип няма голям ход, но спира рязко. Когато се появи този проблем педалът се натиска по-трудно (според мен и хода се намалява), при по-силно натискане колата спира, но не така рязко както обикновено.
              Сега слизах до колата и спирачките бяха идеални, но ми нарави впечатление следното нещо:
              при работещ двигател, като напомпам 4-5 пъти педала, последните 1-2 натискания става по-твърд. Ако го натискам да речем през 2 секунди е мек при всяко натискане, но ако е по-интензивно леко втвърдява.

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                Ще го видим мерси колега за съветите, иначе този вакуум свързан ли е по някакъв начин със сервото на волана? Защото напоследък имам чуството , че волана се върти по-трудно....
                Вакумният усилвател няма нищо общо със сервото на волана.Едното работи от създаването на отрицателно налягане от смукателните колектори.Другото е с помпа,която се върти от ремък.На сервото му е дошло време за смяна на маслото.

Колата е 147 1.9 JTD 2001
                Педалът по принцип няма голям ход, но спира рязко. Когато се появи този проблем педалът се натиска по-трудно (според мен и хода се намалява), при по-силно натискане колата спира, но не така рязко както обикновено.
                Сега слизах до колата и спирачките бяха идеални, но ми нарави впечатление следното нещо:
                при работещ двигател, като напомпам 4-5 пъти педала, последните 1-2 натискания става по-твърд. Ако го натискам да речем през 2 секунди е мек при всяко натискане, но ако е по-интензивно леко втвърдява.
                От това което си написъл се убеждавам,че имаш проблем във вакумната система.Проследи маркучето,което излиза от главата,пред термостата и върви назад към купето.От него има разклонение за ЕГР-а.

Comment

Спирачната течност не съм я сменявал никога.
                  Така или иначе трябва да го направиш, няма да е лошо да започнеш първо от това.....като за начало.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Здравейте, колеги!
                    Гледам писал си по-надолу че е дизел!Ами колега какво бих направил аз-вземаш от някой или си купуваш един вакумер! На маркуча от вакумпомпата до серво апарата има едно разклонение тоест едно малко маркуче което отива някъде в купето е вадиш го и закачаш вакумера!Гледаш какво подналягане има мисля че под 0,6 бара вакум помпата е зле или имаш пропуски по-маркуч или сервоапарат-да ти кажа и двигателното масло е от значение за работата на вакум помпата!

Comment

Не е лошо колегата да види дали спирачната течност не се връща в резервоарчето. Ако се връща, може и ABS да прави проблем.

Comment

Колеги, добавям още два симптома: при първото палене за деня, спирачките обикновено са перфектни, първите 3 - 4 спирания ще ме изхвърли през стъклото и после започва да поотслабва. Вторият симптом е, че като мина през дупка или нещо подобно, понякога при първото натискане на спирачката след това ABS-a малко рита без причина (на сух асфалт при намаляване).

Comment

Преди да смениш накладките спирачките си бяха така ли.Според мен чеп за зеле не става от предните накладки,кофти марка.Първо обезвъздуши системата и никак зле няма да е да смениш спирачното масло.
                          Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Колеги, добавям още два симптома: при първото палене за деня, спирачките обикновено са перфектни, първите 3 - 4 спирания ще ме изхвърли през стъклото и после започва да поотслабва. Вторият симптом е, че като мина през дупка или нещо подобно, понякога при първото натискане на спирачката след това ABS-a малко рита без причина (на сух асфалт при намаляване).
                            Принципно при мен абс-а рита, когато "прелетя" през някоя бабунка или мина през малка дупка, ако по същото време съм натиснал дори и леко педала на спирачката...Явно нещо се шашка...Ама веднага почва да рита, а не като при тебе чак при първото натискане...
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              Принципно при мен абс-а рита, когато "прелетя" през някоя бабунка или мина през малка дупка, ако по същото време съм натиснал дори и леко педала на спирачката...Явно нещо се шашка...Ама веднага почва да рита, а не като при тебе чак при първото натискане...
                              Напрежението е много голямо, когато натискаш спирачка и преминаваш на бабуна или влизаш в дупка!
                              Винаги отпускай педала преди това, за да не стане някой фал.
                              Преди няколко години четох тема, при която колега е набил спирачки заради дупка, влиза така в нея и от удара изкача възглавницата
                              Не мога да се сетя дали не беше във форума на Тойота или Рено ...
                              sigpic

Comment

Working...
                              X